A "bruschetta" egy olasz eredetű étel, amely a nevéből is adódóan az olasz "bruscare" szóból származik, ami "pirítani"-t jelent. Lényegében pirítós kenyér, amelyet különféle ízletes feltétekkel szolgálnak fel. Az alapja mindig frissen pirított kenyérszelet, amelyet általában fokhagymával dörzsölnek be, majd extraszűz olívaolajjal locsolnak meg.
Példák a bruschetta variációkra:
- Paradicsomos bruschetta: Apróra vágott érett paradicsom, fokhagyma, bazsalikom, olívaolaj, só és bors keveréke. Ez a legklasszikusabb variáció.
- Mozzarellás bruschetta: Friss mozzarella szeletekkel, paradicsommal és bazsalikommal a tetején.
- Gombás bruschetta: Pirított gombák, fokhagyma, friss petrezselyem és parmezán sajt.
- Avokádós bruschetta: Pépesített avokádó, lime lével, sóval és borssal ízesítve.
- Szardellás bruschetta: Szardellafilé szeletek, kapribogyóval és vöröshagymával.
Mindig variálható az alapanyagokkal, így szinte végtelen lehetőség kínálkozik az ízek kísérletezésére!
Vissza az előző oldalra