bruschetta

SzóLexikon
1 perc olvasás

A "bruschetta" egy olasz eredetű étel, amely a nevéből is adódóan az olasz "bruscare" szóból származik, ami "pirítani"-t jelent. Lényegében pirítós kenyér, amelyet különféle ízletes feltétekkel szolgálnak fel. Az alapja mindig frissen pirított kenyérszelet, amelyet általában fokhagymával dörzsölnek be, majd extraszűz olívaolajjal locsolnak meg.

Példák a bruschetta variációkra:

  • Paradicsomos bruschetta: Apróra vágott érett paradicsom, fokhagyma, bazsalikom, olívaolaj, só és bors keveréke. Ez a legklasszikusabb variáció.
  • Mozzarellás bruschetta: Friss mozzarella szeletekkel, paradicsommal és bazsalikommal a tetején.
  • Gombás bruschetta: Pirított gombák, fokhagyma, friss petrezselyem és parmezán sajt.
  • Avokádós bruschetta: Pépesített avokádó, lime lével, sóval és borssal ízesítve.
  • Szardellás bruschetta: Szardellafilé szeletek, kapribogyóval és vöröshagymával.

Mindig variálható az alapanyagokkal, így szinte végtelen lehetőség kínálkozik az ízek kísérletezésére!

Vissza az előző oldalra

Legtöbbet keresett szavak és kifejezések

Legfrissebb szavak a szótárban

Megosztás